Šta je strategija digitalnog marketinga?

Strategija digitalnog marketinga definiše sve online aktivnosti koje su vezane za vaš brend. U strategiju spada određivanje ciljne grupe, određivanje proizvoda ili usluga, koje probleme rešavaju vaše usluge ili proizvodi, kako da ih poruče itd.

Kada odredite šta prodajete i kome prodajete, rezultati neće izostati. Ukoliko vam je potrebna pomoć oko definisanja ciljne grupe i definisanja usluge ili proizvoda, budite slobodni da nas kontaktirate.

E-mail marketing

E-mail marketing predstavlja proces slanja mejlova ljudima koji su na vašoj mejl listi.

Ono što je važno da znate da postoje firme, koje su čitavu svoju imperiju izgradile uz pomoć e-mail marketinga.

Kako funkcioniše e mail marketing?

Postoji nekoliko vrsta email marketinga. Jedni od njih su newsletteri. To su mejlovi koji informišu ljude sa vaše email liste o pormocijama, ponudama i akcijama koje su aktuelne. Svi veći brendovi, šalju ovakve mejlove najmanje jednom nedeljno.

Druga vrsta email marketinga je email automatizacije. To znači automatsko slanje mejlova svim novim korisnicima koji su se prijavili na vašu mejl listu. Preko automatizacije možete slati serijal mejlova u kojima im možete pričati o benefitima svog proizvoda, pre nego što ih pozovete da kupe.

Autoresponder je alat koji omogućava automatski odgovor, tako da ne morate da brinete da li je vašim klijentima poslat mejl.

Poslednja vrsta e-mail marketinga zove se cold mailing. To označava slanje mejlova ljudima koji nisu na vašoj listi i koji verovatno nisu ni čuli za vaš brend.

Zašto da odaberete Prodigital Design?

Kreiramo kampanje sa zanimljivim naslovima, edukativnim sadržajem, video materijalom i besplatnim pdf primercima. Kombinujemo edukativne mejlove sa prodajnim, jer iz dugogodišnjeg iskustva znamo da je to najbolji način da se ostvari prodaja.

Možete zakazati konsultacije, na kojima ćemo vas saslušati i ponuditi vam najbolje predloge za vaš brend i vašu nišu.

Uvećajte svoju prodaju uz e-mail marketing!

Lead Generation

Lead generation je proces u kome tražimo nove posetioce koji su pokazali interesovanje za naš proizvod ili uslugu, u želji da ih pretvorimo u kupce.

U lead generation proces se mogu ubrojati sledeće situacije:

  1. Kada se posetilac prijavi na newsletter.
  2. Kada promovišete putem Facebook-a svoju uslugu ili proizvod a posetilac komentariše ili se raspituje o proizvodu.
  3. Kada od nekoga lično zatražite mejl.

Za ove vrste posetilaca imamo poseban naziv u marketingu a to je „lead“. To je osoba koja je pokazala interesovanje za vaš proizvod ili uslugu. Sve informacije koje ostave posetioci služe da bi im približili kampanju prodaje, i da bi ih iz posetilaca prebacili u grupu kupaca. Ponuda koju vi dajete zove se lead magnet.

Uz pomoć lead generatin procesa vi štedite mnogo novca i vremena, jer brže stižete do prodaje i rezultata.

Prodajni levak

Prodajni levak ili sales funnel je osnova svakog internet poslovanja.

Cilj svakog poslovanja je ostvarivanje određenih ciljeva, povećanje prodaje, veća zarada, veći broj pratilaca i slično. Različite faze koje dovode potrošača do same kupovine, predstavljaju prodajni levak I upravo upoznavanje sa samim konceptom vam pružu potrebno znanje kako biste jasno razumeli put kupaca od marketinga do prodaje .

Primenom ove strategije u marketingu dobijamo tri stvari:
1. Snažnu poruku o postojanju brenda i njegovoj vrednosti
2. Potpuno automatizivan sistem prodaje i izgradnje odnosa sa ciljnom grupom (konverzija posetioca sajta u kupca, a zatim i u aktivnog promotera brenda)
3. Bazu kupaca koja je suštinski najvredniji resurs svake kompanije.

Zašto da odaberete Prodigital Design?

Trudimo se da što detaljnije analiziramo ciljnu grupu na osnovu njihovih godina, zanimanja, želja, potreba, problema, navika…

Kreiramo strategiju, koja se lako sprovodi i koja daje rezultate.

Dosta energije ulažemo u kreiranje ponude za kupce, kao i u kreiranje prodajnih mejlova.

Kreiramo prodajni levak, i jedinstvenu e-mail kampanju koja će vam unaprediti poslovanje, zakažite konsultacije.

X

Prodigital.rs koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo

Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića

HEJ, ČEKAJ! PRE NEGO ŠTO ODEŠ SA WEB STRANICE,PREUZMI BESPLATAN PDF I SAZNAJ KAKO DA UDVOSTRUČIŠ PRODAJU U NAREDNA 3 MESECA

Ova forma sakuplja podatke koje koristimo da Vam šaljemo obaveštenja o promocijama, specijalne ponude i ostale važne informacije. Pročitajte našu Politiku privatnosti, a sa liste se možete odjaviti u bilo kom trenutku.

Politika privatnosti